home | menu | concept | wie?
lunch - dinner - take out
tel: 03 / 213 35 00

wie is Bishal?

Geboren als boerenzoon uit de Magar kaste in het ruwe Nepal, besluit Bishal op 17 jarige leeftijd naar de hoofdstad te trekken om er als sherpa te werken.

Na een tocht door de bergen van een 3 tal dagen, wacht hij op een afgesproken plaats op iets wat hij nog nooit eerder zag: een autobus. De twee lichten die met grote snelheid uit de verre duisternis dichterbij kwamen, waren op zijn zachtst gezegd een bevreemdende ervaring.

Ook veel andere dingen zoals de fietsen in Kathmandu waren hem compleet onbekend. Maar Bishal leert snel en gretig. Na enkele jaren actief te zijn als berggids besluit hij, gevoed door de politieke onstabiliteit en economische onzekerheid van het land, naar het buitenland te trekken.

Hij werkte gedurende meer dan 10 jaar in de Antwerpse horeca, spaarde wat geld en onderhield zijn familie in Nepal. Lange dagen en lange uren leren hem dat hij best zelf een zaak uit de grond wil stampen.

Kioku is de manier waarop Bishal zijn liefde voor de Aziatische en vooral Japanse en Thaise keuken met u wil delen. Uiteraard staan er ook enkele Nepalse schotels op het menu. Een eerlijke keuken met veel oog voor smaakvolle details.